Marlon

MarlonMarlonVDL

Nurzeus keur x Ramiro Z pref x Millerole XX
Geb. 1994, bruin, 1.67m, KWPN, Oldenburger Verband, Zangersheide
Dekgeld € 750,-

Marlon is de enige zoon van de legendarische springpaardenleverancier Nurzeus die beschikbaar is voor de Nederlandse fokkerij. Nurzeus behoort zonder twijfel tot de beste verervers van de laatste decennia. Springpaarden als Midnight Madness (Michael Whitaker), Ratina Z (Ludger Beerbaum) Zypria (Dirk Hauser), Zandor Z (Jos Lansink) en Playback (Georges Lindemann) stammen af van Nurzeus.

Marlon is gefokt uit de keur preferente prestatiemerrie Bonjorna (G. Ramiro Z), Abanta stam, merrlielijn 037, die zelf verdienstelijk presteerde in het 1.30m. Bonjorna is tevens de moeder van de goedgekeurde hengst Freestyle. Grootmoeder Karta (Millerole XX) bracht zes nakomelingen die in het 1.30m of hoger sprongen, waarvan Dino op de Olympische Spelen in Barcelona. Uit deze stam komen ook de internationale springpaarden Mirage (Largo Z), Abanta (Abantos), Gabanta (Goodtimes) en de hengst Cantos (Contender).

Nakomelingen vallen op door hun mooie type, hun goede bewegingen en ze kunnen extra springen., kijkend naar de prestaties van zijn dochter Shalon (ISP) en zonen Silvano (ISP), Roubaix (ISP), Uthalie (ISP) en Victor (NSP). Daarnaast springen er veel nakomelingen van Marlon in het 1.50 en 1.60.M

Terrific debuteerde succesvol op Grand Prix niveau en won o.a. de Canada Trust Grand Prix en won in 2006 het West Canadees kampioenschap voor 6-jarige springpaarden. Mandy werd 2e in het Championat van Leipzig. Wajax werd reserve-kampioen van de 4-jarige springpaarden en kampioen van de VSN trofee. Dochter Zanea behaalde maar liefst 95 punten bij het vrijspringen en had hiermee de hoogste score van Nederland. Kampioen van de CK Zuid-Holland werd Valerie, dochter Wylandra werd keur met o.a. een 9½ voor de galop en een 9 voor vermogen. Op het NK vrijspringen in drie achtereenvolgende jaren werd Raisa derde, Sanea vierde en Tibria tweede. HBC Rocker werd derde in Geesteren bij de vierjarigen. Dochter Unea was Provinciaal kampioen vrijspringen met een 9½ en werd 5e op NK vrijspringen. Op de IBOP behaalde ze 86½ pnt. In Helsinki werd Sylvano kampioen van de 5- en 6-jarige springpaarden.

Uit de eerste jaargang van Marlon zijn al twee zonen voor de dekdienst goedgekeurd bij het KWPN, te weten Ramon (mv. Landino) en Rockefeller (mv. Jasper). Terwijl Ramon in Ierland het “Whitaker Championship “voor vijf- en zesjarigen won, was Rockefeller als vierjarige IAN-finalist. Ramon vererft ook beweging en dat bewijst de zeer sterk bewegende Wonderboy, die in 2006 bij het KWPN werd goedgekeurd en de hoogste cijfers als dressuurhengst kreeg. In

2006 won Terrific het West Canadees kampioenschap voor zesjarigen. Verder bracht Marlon de tweede bezichtigingshengst Sander van de Riloo. Marlon is tevens de grootvader van de KWPN ggk hengsten VDL Atzteca (V. Indoctro) en Chapeau Valière (V. Wittinger) en van het Grandprix springpaard Eddy Blue (V. Mr. Blue) die momenteel zeer succesvol is onder Dennis Lynch.

Marlon werd als 3-jarige Reserve Kampioen op de HK en was hooggeplaatst in de hengstencompetitie, o.a. 1e en 2e. Marlon is ruim inzetbaar voor de fokkerij door zijn unieke afstamming.
Marlon: gegarandeerd leverancier van goede springpaarden

Eat my Dust

Terrific ISP

Sanina

Umarlon ISP

VDL Azteca ggk kleinzoon van Marlon

Geef een reactie