Hometown

Hometown

Apache x Ferro
Geb. 2012, zwart, 1.73m, KWPN, Oldenburger Verband
Dekgeld € 1.000,-

Hometown hengst winnaar ISAH hengstencompetitie L Dressuur Zuidbroek 2017
De hoogbenige KWPN dressuur hengst Hometown is met zijn glanzend zwarte vacht en lange hals een absolute lust voor het oog. Als hengst beschikt Hometown over meerdere extreme kwaliteiten. Hometown heeft een ongelooflijk sterk en actief achterbeen, dat altijd wil sluiten en onder de massa komt. Alex van Silfhout: “Het achterbeengebruik van Hometown is abnormaal goed. Dat uit zich in een achterbeen dat altijd aansluit en veel buiging heeft in de gewrichten. Daarbij kan Hometown ook makkelijk buigen in het lendenstuk. Hierdoor kan hij al op zijn jonge leeftijd heel goed gedragen lopen. Hij heeft dus en een extreem actief achterbeen en hij heeft het vermogen om het op de goede manier onder de massa te brengen en te gaan zitten op het achterbeen, waardoor hij heel veel aanleg heeft voor verzameling.”

De dressuurhengst Hometown bezit over een nuchter karakter en hij heeft heel veel GO. Beide eigenschappen zijn niet alleen belangrijk voor de toekomst van een sportpaard, maar ook in de fokkerij.
Als er iemand is die iets over de instelling van Hometown kan zeggen dan is het Diederik van Silfhout die hem in de ISAH hengstencompetitie dressuur uitbrengt. Diederik: “Hometown is de beste vierjarige die ik ooit heb gehad. Het is een paard met verschrikkelijk veel talent en het is elke dag een plezier om mee te werken. Hij geeft een fantastisch gevoel en je voelt gewoon dat hij veel potentie voor de toekomst heeft. Hometown geeft elke dag alles en dat maakt hem zo goed. Het is in mijn ogen een natuurtalent en ik weet zeker dat het een goed Grand Prix paard wordt. Al zijn gangen zijn goed. Zijn stap is altijd zuiver en sterk achter. Zijn draf is super functioneel met een heel sterk achterbeen: een draf waar hij echt alles in kan. Zijn galop is fenomenaal. Als je dat als 4 jarige al kan dat is dat een belofte voor de toekomst.”

Fokadvies:
Hoogebenig, zwart, lange hals, mooi hoofd
Hometown heeft maat en formaat en een extreem sterk achterbeen
Drie hele goede gangen met een fenomenale galop, hij beweegt lichtvoetig en met veel balans
Veel aanleg voor verzameling en de hogere dressuuroefeningen
Veel go, werkwilligheid en sensibiliteit

Volgens het KWPN fokadvies kan Hometown maat, formaat en het vermogen tot sluiten/verzamelen aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.
In het verrichtingsrapport schrijft het KWPN: “Hometown is een eerlijke en betrouwbare nog jeugdig aandoende hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende tot goed in balans, makkelijk en ruim voldoende van ruimte. Hometown heeft veel aanleg om te sluiten. De galop is krachtig, goed van ruimte en gedragenheid. Hometown beweegt met een goede souplesse, een ruim voldoende tot goede houding en -balans. Als dressuurpaard heeft Hometown veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.”

Hometown heette aanvankelijk Hornrose wat aansluiting geeft met de Denderose stam. Deze stam kenmerkt zich door looplust en de wil om te presteren. Hometowns moeder, de stermerrie Torose heeft de bewezen topvererver Ferro achter haar naam staan. Ferro bracht vele talentvolle nationale en internationale sportpaarden en presteerde op het hoogste niveau onder andere op de Olympische Spelen van Sydney en twee keer tijdens de Wereldruiterspelen. Grootmoeder Ilarose, een elite, prestatiemerrie van de Ramiro Z-zoon Dageraad sprong zelf 1.30m. Overgrootmoeder Turose, is een keur, preferente prestatiemerrie van Lucky Boy xx en bracht internationale spring- en dressuurpaarden. Uit de Denderose-stam komt ook de goedgekeurde KWPN-tuigpaardhengst Fantijn (kampioen van de hengstenkeuring 2013) en de merrie Wendelrose (nationaal kampioen merries 2015 en 2016). Kampioen Verrichtingen 2016 Icellie komt ook uit de Denderose stam. Hometowns vader, de Grand-Prix hengst Apache, valt net als zijn zoon Hometown op door zijn zeer goede gebruik van het achterbeen.

“HOMETOWN HEEFT EEN ONMETELIJKE KRACHT VANUIT HET ACHTERBEEN”
________________________________________
Alex van Silfhout