Zardando

Tango x Gribaldi pref. elite x Contango
Geb. 2004, donkerbruin, 1.71m, KWPN

Dekgeld € 850,00

zardando10

Zardando is bijzonder interessant gefokt. Zijn vader, de Grand Prix hengst Glocks Tango had in zijn eerste jaargang al twee aangewezen zonen. De hengst combineert het bloed van de preferente hengsten Jazz en Contango. In 2011 won Tango de wereldbeker in Odense.

Moeder Roxcella (sport dr, Elite) liep in de Lichte Tour. Zij is een dochter van de Grand Prix hengst Gribaldi. Ook grootmoeder Marcella (sport dr, ster, prok, prestatie van Contango) is uitgebracht in de Lichte Tour. De moederlijn vervolgt met Helianthe, een dochter van de Trakehner Bismarck en vervolgens met de ster prestatie merrie Tessa (V. J Amagun).

Uit Tessa kwamen de Z2-dressuurpaard Fitta. Verder koment uit de moederlijn van Zardando het internationale dressuurpaard Eduard-B onder Coby van Baalen en Ollright onder Laurens van Lieren.

Via de preferent elite hengst Gribaldi, voert Zardando het bloed van Kostolany en Ibikus. Door de combinatie Tango x Gribaldi is het bloed van Contango (v. Contender) aan beide kanten in de derde generatie aanwezig

Onder Theo Hanzon werd Zardando 3de in de KWPN hengstencompetitie.
Zardando heeft niet alleen zelf verdienstelijk op niveau in de dressuur gelzardando1open,
ook zijn nakomelingen lijken beloftes voor de toekomst. Een aantal loopt inmiddels al op Z1 niveau. De 7 jarige IBOP dr, elite merrie E.Risette (v. Hamlet) alias Expreszo VZH wordt op dit moment klaar gemaakt voor de Lichte Tour.

Nakomelingen van de in 2007 bij het KWPN goedgekeurde Zardando vallen op door hun dressuuraanleg en een fijn meewerkend karakter.

zardando7