Vitens – alleen diepvries

Vitens
Parcival x Zep
Geb. 2002, vos, 1.72m
KWPNvitensweb1
Dekgeld € 675,00

De Gelders gefokte Vitens komt uit de tweede jaargang van Parcival, die bijzonder succesvol was in de dressuursport op ZZ-zwaar niveau. Moeder Nadien, keurmerrie, springt in de klasse M en is een volle zus van Pavo cup-winnares Mariena, die Lichte Tour uitkomt. Grootmoeder Variante voert de predikaten keur, preferent en prestatie. Deze dochter van Natuur (v Gloriant) bracht ook het M-springpaard – tevens Z2-dressuurpaard – Guido (v Satelliet), het ZZ+16 enkelspan paard Fabian (v Satelliet), het LT-dressuurpaard Mariena (v Zep) en het M-Springpaard Nadien (v Zep). Verder in de moederlijn komen we via de merrie Riante bij de hengst Folio (v Wachtmeester).

Vitens is zelf uitgebracht op ZZ licht niveau. Vitens is een goed ontwikkelde, langgelijnde, goed in het Gelders type staande hengst. De hengst heeft een eerlijk, betrouwbaar en werklustig karakter. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, ruim voldoende van ruimte met veel souplesse. De draf is goed van ruimte waarbij het gebruik van het voorbeen positief opvalt. De galop is actief, gedragen en heeft balans en souplesse.

Vitens springt met voldoende tot ruim voldoende afdruk. Het voorbeen wordt goed gevouwen. De hengst basculeert voldoende. De achterhand wordt voldoende geopend.

In het aangespannen werk beschikt Vitens over veel bereidheid tot werken. Hij heeft een evenwichtig en betrouwbaar karakter met veel looplust.

Vitens valt op door zijn rijke voorhand en vererfd dit door aan zijn nakomelingen. De hengst is een echte allrounder, maar we zien zijn nakomelingen vooral met succes worden uitgebracht in de dressuur. Vitens is heel geschikt om bij rijpaardmerries net die extra beweging van achteren te geven.

Vitens heeft de hengstencompetitie 2006/2007 gewonnen.


DSC_0421

Foto’s Theo Jansen, Zutphen