Lex, New Forest

Lex prestatie dekhengst, prestatie fokhengst

Lex prest.

Lex prestatie dekhengst, prestatie fokhengst

Brandy XIII x Anydale Ron
Geb. 2000, bruin, stm. 1.47 m., New Forest
Dekgeld € 300,00

Lex is prestatiedekhengst op basis van zijn eigen prestaties in de sport. Lex is ZZ springen en Z dressuur. Door de goede sportprestaties van zijn nakomelingen heeft Lex ook het predikaat prestatie fokhengst ontvangen.

Lex komt uit een hele mooie bloedlijn, via Anydale Ron (4e plaats best presterende ponyhengst ter wereld) voert hij het bloed van de springvererver Kantjes Ronaldo.

De moeder van Lex, de prestatiefokmerrie Lisette, is o.a. de moeder van de ZZ springpony Olaf K, Wilfried K (Z-springen) 4 internationale springpony’s, een Z2 en een Z1 dressuurpony.

Lex vererft niet alleen super sportpony’s, maar ook super karakter en pony’s die cool in het hoofd zijn. Ze hebben alle fijne basisgangen en een ongekend vermogen en techniek op de sprong. Het zijn zeer fijne, veelzijdige en werkwillige pony’s. Lex heeft in 2018 o.b.v. de sportresultaten het predicaat prestatie fokhengst gekregen. De nakomelingen van Lex blinken uit in alle takken van sport. Zo is er Ten Ankers Maulex (Z springen), Laminka’s Loïse (Z2 dressuur), Hazelhorst Rex (Z springen), Sanne K (Z1 dressuur),  Rorik K (Z springen) en Britt’s Fleck (Z springen)

Nakomelingen van Lex scoren hoog op de keuringen.

Van Lex zijn zijn zonen Mabeline‘s Delano en Prodise Fender goedgekeurd bij het Nederlands New Forest pony stamboek.

02305931