Ganges – alleen diepvries

Ganges

Renovo pref. x Indiaan pref. X Hoogheid pref.kJM-051220-Ganges01
Geb.1988, vos, 1.70 stm., KWPN
alleen via diepvriessperma, vraag naar de voorwaarden

Ganges was reservekampioen van zijn jaargang. Ganges wordt omschreven als een goed tuigtypische hengst die in staat is om duidelijk te verbeteren bij de aangeboden merries. Ganges verhoogt de stokmaat en is goedgekeurd op 7-jarige nakomelingen. Van Ganges zijn zijn zoon Udo en zijn kleinzoon Torino (v. Jonker) goedgekeurd bij het KWPN. Laatstgenoemde Torino is zeer succesvol als concourspaard.

Ganges is èèn van de laatste rechtstreekse Renovo –zonen en dat is te zien aan zijn superieure front, zijn stokmaat en zijn mooie model. In zijn pedigree staan drie preferente hengsten op een rij, namelijk Renovo, Indiaan en Hoogheid. Renovo behoort samen met zijn preferente vader Cambridge Cole tot de meest invloedrijke hengsten in de tuigpaardfokkerij. Ze brachten niet alleen talrijke goedgekeurde zonen en kampioensmerries voort, maar ook succesvolle tuigpaarden in de sport.

Ganges komt uit de keur preferente merrie Whony, die op haar beurt weer uit een predikaatrijke moederlijn komt. Whony is een dochter van Indiaan en dat maakt Ganges qua afstamming bruikbaar voor alle merries uit de lijn van Fabricius en diens zonen. Elony, de volle zus van Ganges, bracht Pelonist (v. Kolonel) die door de Ierse menner Barry Capstick werd ingezet voor wereldbekerwedstijden vierspannen. Whony heeft de predikaten keur preferent, terwijl haar moeder Lony de predikaten ster preferent voert. Lony staat te boek als de overgrootmoeder van de goedgekeurde tuigpaardhengst Patijn, die succesvol is in de fokkerij en voor de concourswagen.

In 1991 viel Ganges al op en werd hij uitgeroepen tot reservekampioen van de hengstenkeuring. De jury sprak van een zeer tuigtypische gebouwde hengst met een mooi front en kwaliteit. Zijn zoon Udo en kleinzoon Torino (v. Jonker) worden ook ingezet voor de fokkerij.
Bekende nakomelingen van Ganges zijn de concourspaarden Nero van de Rivelhof, Torpedo, Wonder, Noorman en de helaas overleden Menko. De zwarte Noorman wist zich eind 2005 tijdens de Staalservice Zuidbroek Trophy in Hengelo op kop geplaatst, waar de Ganges kleinzoon Torino een welverdiende tweede plaats wist te veroveren.
De Ganges-zoon Wonder won 4 keer op een rij de wedstrijden van de Staalservice Zuidbroek Trophy competitie in 2007.

Van Ganges is een fraai gemodelleerde en excellent bewegende zoon aangewezen voor de 2e bezichtiging in Den Bosch in 2004 en ook in 2006 is er een jonge Ganges aangewezen voor Den Bosch.
Ganges is op basis van zijn 7-jarigen nakomelingen definitief voor het KWPN goedgekeurd.